3. 8. 2025   |   svátek má Miluše
 

Kefírová buchta

Název Množství a jednotka
hladká mouka 350 g
kefír 500 ml
cukr 300 g
vejce 1 ks
vanilkový cukr 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Krém

Název Množství a jednotka
máslo
cukr
moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 35 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Cukr s vejcem ušleháme do pěny, přidáme olej, rum, vanilkový cukr, kakao, po částech kefír s moukou, do které jsme zamíchali jedlou sodu. Přidáme ořechy a citronovou kůru, promícháme a 1/3 těsta nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Bebe sušenky pomažeme marmeládou a klademe na připravené těsto marmeládou nahoru. Na sušenky nalijeme zbytek těsta a upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180° cca půl hodiny. Necháme vychladnout a povrch potřeme máslovým krémem nebo polijeme čokoládovou polevou.


 


RECEPTY

Rozinkové hřebínky

Postup: Rozinky a ořechy umeleme nebo rozmixujeme. Cukr a 2 vejce ušleháme do pěny,... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zpěnit cibuli... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená indická okurka (lagenárie dlouhá, kalabasa)

Postup: Indickou okurku - cca 400g - oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 - 5mm.... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí prsa v bylinkové krustě

Postup: Krůtí prso vcelku prošpikujeme slaninou (ostrým tenkým nožem uděláme hlubší... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...